Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řídím, piju nealko pivo

Jihočeský kraj - Alkohol za volant nepatří! 

Jihočeští dopravní policisté se v průběhu letních měsíců, spolu se zástupcem Českého svazu pivovarů a sladoven, a koordinátorem BESIP pro Jihočeský kraj, účastnili dopravně preventivního projektu Řídím, piju nealko pivo. Konkrétně v Českých Budějovicích proběhla akce ve středu v dopoledních hodinách poblíž kempu Štilec na hlavním silničním tahu vedoucím na Kaplici. Během dopravní kontroly policisté neodhalili žádného řidiče, který by před nebo během jízdy požil alkoholický nápoj. Všichni kontrolovaní tak od zástupce Českého svazu pivovarů a sladoven obdrželi nealko pivo a jednorázový alkoholtester, koordinátor BESIP pak posádce vozidla předal reflexní prvky, které všichni ocení v následujícím období, kdy nás čeká dřívější stmívání a horší počasí, které je s podzimem spojeno. 

Dopravně preventivní aktivity však zdaleka nekončí, tento víkend proběhne v kraji dopravně preventivní kampaň zaměřená na dodržování zákazu používaní mobilních telefonů při řízení, známá pod názvem Nepozornost zabíjí  (www.nepozornostzabiji.cz)  a od 3.9. se na přechodech pro chodce setkáte s policisty, kteří budou dohlížet na Vaši bezpečnost v rámci projektu Zebra se za Tebe nerozhlédne. 

Dodržujte pravidla související s provozem na našich silnicích. Do cílů svých cest dojeďte v pořádku a buďte vůči sobě ohleduplní.

kpt. Lenka Krausová, krpc.pio@pcr.cz

1 nealko.jpg3 nealko24.jpg2 nealko3.jpg31. srpna 2018


 

vytisknout  e-mailem