Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

"Řídím, piju nealko pivo"

JIČÍNSKO - Dopravní preventivní akce 

Ve středu 8. srpna čekalo na řidiče v Milovicích malé překvapení.

V rámci celorepublikového projektu s názvem „Řídím, piju nealko pivo“, který vznikl ve spolupráci Policie ČR a Českého svazu pivovarů a sladoven, se uskutečnila právě na parkovišti v Milovicích preventivní akce.

Dopravní policisté při silniční kontrole vyzvali řidiče k provedení dechové zkoušky. Pokud neprokázala požití alkoholu, obdrželi mile překvapení řidiči od zástupkyně pivovarů nealkoholické pivo a alkoholtest. Pracovník Preventivně informační skupiny Jičín všem vysvětlil smysl a cíl celého projektu.

Oslovení řidiči hodnotili akci velmi pozitivně. Někteří se také preventistovi svěřili, že si nealkoholické pivo v poslední době velmi oblíbili právě proto, že mohou následně po požití kdykoliv usednout za volant.

Během dvou odpoledních hodin jičínští dopravní policisté zkontrolovali téměř tři desítky řidičů. Potěšitelné bylo zjištění, že ani u jednoho řidiče nebyla dechová zkouška pozitivní. Všichni tedy obdrželi před odjezdem ze stanoviště malou odměnu.

Cílem preventivní akce je především připomenout široké veřejnosti, že alkohol za volant opravdu nepatří. Jednou z možností, jak zahnat žízeň a neporušit pravidla bezpečného chování v silničním provozu, je právě nabízené nealkoholické pivo.

Fotogalerie ZDE:

Čtětě také: "Řídím, piju nealko" - HRADECKO

por. Bc. Petr Janda
09. 08. 2012

vytisknout  e-mailem