Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řídím, piju nealko

Tábor – Klenovice – Preventivně dopravní akce. 

Do celorepublikové preventivní akce, zaměřené na bezpečnost silničního provozu o velikonočních svátcích, se zapojili táborští policisté mimo jiné i preventivní akcí s názvem „Řídím, piju nealko“. Připravili ji ve spolupráci s Českým svazem pivovarů a sladoven na páteční odpoledne dne 18. dubna 2014. Řidičům, kteří, tak jak zákon ukládá, řídili svá vozidla s nulovou hodnotou alkoholu v organismu, předali po provedené silniční kontrole malou pozornost. Ze strany ČSPS to bylo nealko pivo a jednorázový test na alkohol, policisté pak přidali publikaci Alkoholtest, vydanou Besipem, podle které si řidič může zjistit dobu, po kterou nesmí po požití alkoholu řídit vozidlo. V případě, že v kontrolovaném vozidle cestovaly i děti, dostaly od policistů omalovánky s dopravně bezpečnostní tématikou.
Při uvedené akci na hlavním silničním tahu 1/3 v katastru obce Klenovice na Soběslavsku žádný z 20 kontrolovaných řidičů „nenadýchal“. Mimo to však policisté zjistili další přestupky, které vyřešili na místě udělením blokových pokut.
Policisté se na uvedenou problematiku dále intenzivně zaměří. Zejména následné kontroly v době Velikonoc se pak díky opilým řidičům již mnohdy neponesou v duchu prevence, ale represe.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek    ta.pis@pcr.cz
21. dubna 2014
Odkazy do noveho okna

DA - nealko 01

DA - nealko 01 

Detailní náhled

DA nealko 02

DA nealko 02 

Detailní náhled

DA nealko 03

DA nealko 03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem