Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili v zákazu řízení

KARLOVARSKÝ KRAJ – Nyní jim hrozí až dvouletý pobyt ve vězení. 

Několik případů, kdy řidiči usedli za volant i přesto, že mají vysloven zákaz spočívající v řízení všech motorových vozidel, řešili policisté v celém Karlovarském kraji.

Ve Žluticích na Karlovarsku měl dne 16. 4. 2019 řídit osobní automobil značky Volkswagen pětatřicetiletý cizinec z Prahy. V ulici Příkopy byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou, která při silniční kontrole zjistila, že má zákaz řízení všech motorových vozidel do října letošního roku. Řidič se na výzvu podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s negativním výsledkem. Testu na přítomnost omamných a psychotropních látek se cizinec odmítl podrobit.

V odpoledních hodinách dne 17. 4. 2019 měl řídit vozidlo značky Škoda v obci Boč u Ostrova devětadvacetiletý muž z Chomutova. Policisté automobil předepsaným způsobem zastavili a také v tomto případě při silniční kontrole zjistili, že řidič má zákaz řízení všech vozidel, a to do prosince letošního roku.

Na Chebsku byl v osobním automobilu značky Mercedes Benz zastaven a kontrolován poblíž Nového Žďáru u Aše pětadvacetiletý muž z Chebu. I tomu policisté zakázali další jízdu, jelikož při silniční kontrole v evidencích zjistili, že má zákaz řízení všech vozidel do dubna roku 2020.

Všem těmto řidičům policisté zadrželi řidičské oprávnění a zakázali další jízdu. Poté jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Jakub Kopřiva
18. 4. 2019

vytisknout  e-mailem