Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili se zákazem

SOKOLOVSKO – Mohou jít až na 2 roky do vězení. 

Šestapadesátiletý muž ze Sokolovska měl 14. června 2019 v nočních hodinách v Novém Sedle  řídit osobní motorové vozidlo značky Chrysler Voyager. Policejní hlídka muže zastavila v ulici Revoluční a provedla s ním silniční kontrolu. Během ní policisté zjistili, že řidič vozidla řídí i přesto, že mu Městský úřad v Sokolově vyslovil zákaz řízení všech motorových vozidel.

Policisté z obvodního oddělení Loket nad Ohří muži sdělili podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Stejný případ se stal 17. června 2019 v Sokolově v ulici Jednoty. Po této komunikaci měl řídit v nočních hodinách osobní motorové vozidlo značky Volvo 39letý muž ze Sokolova. Během své jízdy byl v této ulici policejní hlídkou zastaven a zkontrolován. Kontrolou policisté zjistili, že řidič má platný zákaz řízení všech motorových vozidel. Ten mu byl vydán Městským úřadem v Rakovníku.

I v tomto případě řidiči vozidla policisté z obvodního oddělení v Sokolově sdělili podezření ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Oběma řidičům hrozí v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na 2 roky.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová
18. 6. 2019

vytisknout  e-mailem