Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili s platnými zákazy

KARLOVARSKÝ KRAJ – Hrozí jim až 2 roky vězení. 

Policisté z obvodního oddělení v Aši sdělili podezření 41letému muži z Chebu ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Muž měl v úterý dne 16. 7. 2019 řídit v dopoledních hodinách v Aši osobní vozidlo. To bylo zastaveno na ulici Mydlářská policejní hlídkou při silniční kontrole. Při té policisté zjistili, že řidič vozidlo řídil i přes platný zákaz řízení všech motorových vozidel, který má až do května roku 2021. Za uvedené jednání mu policisté na obvodním oddělení v Aši sdělili podezření ze spáchání Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě prokázání viny mu tak může hrozit až dvouletý trest odnětí svobody.

Policisté z obvodního oddělení v Sokolově sdělili podezření také 41letému muži ze Sokolovska ze spáchání přečinu Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Toho se měl dopustit 16. 7.  2019 ve večerních hodinách v Sokolově v ulici Nádražní. Muž měl řídit motocykl, kdy v této ulici odbočil na parkoviště a tam byl policejní hlídkou zastaven a zkontrolován. Kontrolou policisté zjistili, že řidič motocykl má platný zákaz řízení pro všechna motorová vozidla. Svého jednání se dopustil i přesto, že za stejný přečin byl Okresním soudem v Sokolově potrestán. I v tomto případě hrozí muži v případě prokázání viny trest odnětí svobody až na dva roky.

nprap. Mgr. Soňa Podlahová
nprap. Bc. Zuzana Týřová
17. 7. 2019

vytisknout  e-mailem