Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řídili pod vlivem drog a alkoholu

České Budějovice–Usedli za volant po požití návykové látky–nyní čelí trestnímu stíhání  

Dvaapadesátiletý muž z Českokrumlovska usedl uplynulé pondělí, 15.02.2010, krátce před třetí hodinou odpolední, za volant automobilu po požití většího množství alkoholických nápojů. Při pravidelné silniční kontrole, kterou prováděli českobudějovičtí dopravní policisté v Hraniční ulici v krajském městě, byl z dechu tohoto řidiče silně cítit alkohol. Proto byl muži zákona vyzván k podrobení se orientační dechové zkoušce. Dechová zkouška prokázala u řidiče 2,5 promile alkoholu v dechu ! Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
U jednadvacetiletého řidiče z Českobudějovicka byla policisty v obci Rudolfov, koncem ledna letošního roku, provedenou orientační zkouškou přístrojem Drugwipe 5 zjištěna přítomnost drogy marihuany a pervitinu v takové koncentraci, která vylučovala schopnost řidiče bezpečně ovládat řízení motorového vozidla a sledovat situaci v silničním provozu.

Za jízdu pod vlivem drog a alkoholu padlo včerejšího dne obvinění – pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.
V loňském roce zaznamenali českobudějovičtí dopravní policisté v rámci pravidelných kontrol 450 případů , kdy řidiči usedli za volanty svých automobilů po požití alkoholu a v dalších 44ti případech pod vlivem návykové látky ! Tito řidiči si neuvědomují, že tak ohrožují nejenom život svůj, ale i ostatních účastníků v silničním provozu.

nprap. Regina Tupá    piscb@mvcr.cz

vytisknout  e-mailem