Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Řídili pod vlivem alkoholu nebo drog

OLOMOUCKO - Hned několik řidičů přistihli olomoučtí policisté. 

V průběhu uplynulého víkendu přistihli olomoučtí policisté několik řidičů, kteří usedli za volant pod vlivem alkoholu nebo drog.

  • V sobotu 22. 6. 2019, kolem půl druhé v noci, kontrolovali policisté v centru města Olomouce, osobní motorové vozidlo VW Passat. U 75letého řidiče provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu kolem 0,90‰ alkoholu v dechu. Zadrželi mu řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Nyní je tak podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
  • Ze stejného přestupkového jednání je podezřelý také 37letý řidič vozidla VW Polo, kterého kontrolovali policisté krátce před půl jedenáctou v noci na komunikaci u obce Dolany. Provedli u něj také orientační test na omamné a psychotropní látky, který prokázal přítomnost  amfetamin/metanfetaminu. Řidič se po poučení odmítl podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
  • Téhož dne, tentokrát kolem půl jedenácté v noci, kontrolovali policisté v Olomouci, části Hejčín, osobní motorové vozidlo Mercedes-Benz. U 61letého řidiče (cizince) provedli orientační dechovou zkoušku a naměřili mu lehce přes 0,50‰ alkoholu v dechu. Další jízdu mu zakázali Nyní je podezřelý z přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
  • Dalším je 36letý řidič osobního vozidla Škoda Felicia, kterého kontrolovali policisté v sobotu 22. 6. 2019, krátce před třiadvacátou hodinou v Olomouci, části Řepčín. Orientační dechová zkouška byla negativní, zato orientační test na omamné a psychotropní látky prokázal přítomnost amfetamin/metamfetaminu a THC. Řidič se po poučení odmítl podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
  • V neděli 23. 6. 2019, krátce před jednou hodinou v noci, pak policisté kontrolovali v centru města Olomouce vozidlo Opel. Při kontrole 27letého řidiče zjistili, že usedl za volant, přestože si po uplynutí zákazu řízení (ten mu skončil již v roce 2017) neobnovil řidičské oprávnění. Provedli u něj jak orientační dechovou zkoušku, tak i orientační test na omamné a psychotropní látky. Orientační dechová zkouška byla negativní, zato orientační test na omamné a psychotropní látky prokázal přítomnost amfetamin/metamfetaminu. Řidič se po poučení odmítl podrobit lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
  • Dalším, kdo usedl pod vlivem alkoholu za volant, je 40letý řidič vozidla VW Passat, kterého kontrolovali policisté v neděli 23. 6. 2019, kolem půl třetí odpoledne, v katastru obce Štěpánov.  Řidiče zastavili policisté poté, kdy mu krátce předtím, v úseku mimo obec, kde je povolena nejvyšší rychlost 90km/h, naměřili 130km/h (po odečtu 126km/h). Provedli u něj také orientační dechovou zkoušku a naměřili mu kolem 1,2‰ alkoholu v dechu. Zadrželi mu řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Řidič je tak podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky a přestupku na úseku bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.
  • Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý také 37letý řidič vozidla Peugeot, kterého kontrolovali policisté v neděli 23. 6. 2019, kolem půl druhé v noci, na Uničovsku. Provedli u něj jak orientační dechovou zkoušku, tak i orientační test na omamné a psychotropní látky. Orientační dechovou zkouškou mu naměřili kolem 3,4‰ alkoholu v dechu, opakovanými dechovými zkouškami kolem 3‰ a kolem 3,3‰ alkoholu v dechu. Orientační test na omamné a psychotropní látky byl negativní. Řidič se k požití alkoholu před jízdou doznal a s naměřenými hodnotami souhlasil. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
  • Posledním je 34letý řidič vozidla Kia, kterého kontrolovali policisté v pondělí 24. 6. 2019, kolem půl druhé v noci, v Olomouci. Provedli u něj orientační test na omamné a psychotropní látky, který prokázal přítomnost  amfetamin/metanfetaminu. Řidič se po poučení dobrovolně podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici.

por. Mgr. Irena Urbánková

24. června 2019

vytisknout  e-mailem