Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili pod vlivem alkoholu i drog

KARLOVARSKÝ KRAJ – Muž policistům nadýchal 3,27 promile. 

Motocykl řídil pod vlivem drog
Ve druhé polovině září letošního roku měl šestatřicetiletý muž z Františkových Lázní řídit v ulicích lázeňského města motocykl značky Peugeot. Krátce před 10. hodinou dopolední byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení Františkovy Lázně. Na výzvu policistů se podrobil orientačnímu testu na přítomnost návykových látek, který vyšel pozitivní na látky Amphetamin/Methamphetamin a cannabis. Z tohoto důvodu mu policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Poté byl převezen do nemocnice, kde se podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Policisté z obvodního oddělení Františkovy Lázně muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 
Policistům nadýchal 3,27 promile
Devětačtyřicetiletý muž ze Sokolovska řídil na konci srpna letošního roku v ranních hodinách nákladní automobil značky Peugeot. Ve Starém Sedle byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou z obvodního oddělení Loket. Při silniční kontrole se devětačtyřicetiletý řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 3,27 promile.

Také v tomto případě policisté muži zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz. Poté se devětačtyřicetiletý muž podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Policisté ze sokolovského dopravního inspektorátu muži sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

 
Osmadvacetiletá řidička jela opilá po cyklostezce
Na začátku září letošního roku řídila osmadvacetiletá žena z Prahy osobní automobil značky Mercedes Benz. V nočních hodinách měla jet po cyklostezce vedoucí z Mezirolí do Nové Role, kde byla zastavena a kontrolována policejní hlídkou. Žena se podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,26 promile. Také ženě z Prahy policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Poté se podrobila lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu.

Policisté z obvodního oddělení Karlovy Vary – Rybáře ženě sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a v případě prokázání viny jí hrozí až jednoleté vězení.

nprap. Jakub Kopřiva
15. 10. 2021

vytisknout  e-mailem