Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili pod vlivem alkoholu

KARLOVARSKÝ KRAJ – Způsobili dopravní nehody. 

Na začátku prosince letošního roku mělo v ulici Kraslická v Sokolově dojít k dopravní nehodě. K té mělo dojít tak, že devětatřicetiletý řidič osobního automobilu značky Škoda nedodržel bezpečnostní vzdálenost za vozidlem značky Toyota jedoucím před ním a po jeho přibrzdění do něj narazil. Po příjezdu policejní hlídky se řidiči podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která u devětatřicetiletého muže vyšla s pozitivním výsledkem 2,04 promile. Následně policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.

Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku 50 tisíc korun. Devětatřicetiletému muži z Lomnice, který dopravní nehodu zavinil, sdělili policisté ze sokolovského dopravního inspektorátu podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na tři roky.

Bezpečnostní vzdálenost zřejmě nedodržel ani devětačtyřicetiletý muž z Karlových Varů. Ten měl jet s vozidlem značky Škoda po pozemní komunikaci směrem k přehradě Březová, kde před křižovatkou zezadu narazil do automobilu značky Ford. Oba řidiči se podrobili orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která u devětačtyřicetiletého muže vyšla s pozitivním výsledkem 2,54 a 2,59 promile. Z těchto důvodů mu byl zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda.

Na Chebsku mělo v nočních hodinách dne 29. prosince dojít k dopravní nehodě u obce Velká Hleďsebe. Šestadvacetiletý řidič vozidla značky Škoda měl na sjezdu uvést automobil do smyku, vjet mimo silnici a následně narazit do kruhového objezdu. Po příjezdu policejní hlídky se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Ta vyšla s pozitivním výsledkem 1,69 a 1,63 promile. Také tomuto řidiči policisté zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku 60 tisíc korun.

Příčina i míra zavinění dopravních nehod je v šetření policistů.

nprap. Jakub Kopřiva
31. 12. 2019

vytisknout  e-mailem