Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili pod vlivem alkoholu

KARLOVARSKÝ KRAJ – Nyní jim hrozí až jednoletý pobyt ve vězení. 

Policisté z Chebska a Sokolovska znovu řešili několik případů alkoholu za volantem.

Dvaačtyřicetiletý muž byl ve vozidle značky Seat zastaven policejní hlídkou v první polovině měsíce dubna v ulici Písečná v Chebu. Při silniční kontrole byl vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Té se podrobil a nejvyšší naměřená hodnota ukázala výsledek 1,25 promile.

Dne 22. 4. 2019 řídil osobní automobil značky Opel osmapadesátiletý cizinec, kterého policisté z dopravního inspektorátu zastavili v ulici 17. listopadu v Chebu. Také tento řidič byl při silniční kontrole vyzván k podrobení se dechové zkoušky a také v tomto případě byla s pozitivním výsledkem. Cizinec policistům nadýchal 1,61 a 1,57 promile.

A pod vlivem alkoholu měla být také třicetiletá žena z Havlíčkova Brodu, kterou policisté zastavili v automobilu značky Seat v ulici Kraslická v Sokolově. Policisté z dopravního inspektorátu řidičku vyzvali, aby se podrobila orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 1,56 a 1,65 promile.

Všechny osoby se zároveň dobrovolně podrobily lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu. Také jim byla zakázána další jízda a zadržen řidičský průkaz. Následně policisté všem třem osobám sdělili podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jakub Kopřiva
29. 4. 2019

vytisknout  e-mailem