Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Řídili pod vlivem alkoholu

KARLOVARSKÝ KRAJ – Jeden z řidičů policistům nadýchal 2,79 promile. 

Policisté na Chebsku a Karlovarsku znovu řešili několik případů, kdy řidiči usedli za volant pod vlivem návykové látky.

Ve druhé polovině dubna letošního roku byl policejní hlídkou v Chebu zastaven a kontrolován ve vozidle značky BMW čtyřiadvacetiletý muž z Františkových Lázní. Při kontrole byl řidič vyzván, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Té se podrobil a vyšla s pozitivním výsledkem 1,59 promile.

V Ostrově na Karlovarsku měl na konci dubna letošního roku řídit osobní automobil značky Škoda místní devětadvacetiletý muž. Toho policejní hlídka zastavila na kruhovém objezdu poblíž čerpací stanice a při kontrole ho vyzvala, aby se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu. Dvě dechové zkoušky ukázaly hodnoty 2,79 a 2,49 promile.

V pozdních nočních hodinách prvního květnového dne letošního roku zastavila policejní hlídka v Ostrově třiapadesátiletého muže, který v ulici Severní řídil osobní automobil značky Renault. Také v tomto případě se při silniční kontrole řidič podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu, která vyšla s pozitivním výsledkem 0,90 promile.

Na začátku května letošního roku byl poblíž centra Karlových Varů policisty zastaven jednačtyřicetiletý muž. Při silniční kontrole se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu a ta ukázala hodnotu 1,67 promile. Kromě toho se muž podrobil orientačnímu testu na přítomnost omamných a psychotropních látek, který vyšel s pozitivním výsledkem na látku Amphetamin.

Všem těmto řidičům policisté zakázali další jízdu a zadrželi řidičské oprávnění. Následně je převezli na obvodní oddělení k dalším úkonům a poté jim bylo sděleno podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

V případě prokázání viny jim hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok.

nprap. Jakub Kopřiva
15. 5. 2019

vytisknout  e-mailem