Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řídili pod vlivem

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Opilý řidič naboural do policejního vozu. 

Řízení pod vlivem alkoholu se nevyplácí. Své o tom ví devětadvacetiletý řidič felicie, který jel v pátek dopoledne 13. října od Vlčnova směrem na Uherský Brod. Dopravní policisté ve služebním passatu řidiče předjeli a dávali mu znamení k zastavení. Muž za volantem felicie sice začal zastavovat, jenže neodhadl vzdálenost a narazil do zadní části policejního vozu. Proč tomu tak bylo, vysvětlila dechová zkouška. Muž nadýchal 3,39 promile alkoholu. Přiznal, že do ranních hodin stihl vypít mnoho piv. Celková škoda na vozidlech je předběžně vyčíslena na sedm tisíc korun. Řidiči nyní hrozí až tříleté vězení včetně zákazu řízení až na deset let!

V sobotu ráno usedl za volant peugeotu jednadvacetiletý muž. Policisté ho zastavili v Uherském Hradišti v ulici 1. máje. Tam také jeho jízda skončila, neboť mu vyšel pozitivní test na drogy. K užití drogy před jízdou se přiznal. Navíc se prokazoval doklady kamaráda, který s ním seděl ve vozidle. On sám totiž žádné řidičské oprávnění nevlastní. Nyní ho čeká řízení na odboru dopravy.

V neděli ráno zastavili uherskobrodští policisté sedmapadesátiletého řidiče felicie, který projížděl Havřicemi. I tento řidič usedl za volant pod vlivem. Dechový přístroj vykázal hodnotu 1,89 promile alkoholu. Policisté mu zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Podle zákona mu hrozí až roční vězení a zákaz řízení.

16. října 2017, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem