Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řídili pod vlivem

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Cyklista nadýchal přes dvě promile. 

Během uplynulého týdne bylo za volantem, ale i za řídítky přistiženo několik řidičů, kteří se před jízdou posilnili alkoholem či jinými návykovými látkami. Mezi takovými hříšníky byly i tři ženy. Nejvíce z nich nadýchala čtyřicetiletá řidička Octavie, která díky své opilecké jízdě způsobila i dopravní nehodu. K té došlo v pondělí odpoledne 12. října v ulici Sadová v Uherském Hradišti. Řidička se nevěnovala řízení a přehlédla u pravého kraje zaparkovaný Roomster, do kterého narazila. Po příjezdu policistů žena nadýchala 1,97 promile alkoholu. Škoda na obou vozech je předběžně odhadnuta na dvě stě padesát tisíc korun. Opilé řidičce nyní podle zákona hrozí až tříletý pobyt za mřížemi včetně zákazu řízení až na deset let!

Sdělení podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky si minulý pátek vyslechl devětačtyřicetiletý řidič nákladního auta. V ten den brzy ráno ho policisté zastavili v Uherském Hradišti v ulici tř. Maršála Malinovského. Výsledek dechové zkoušky vyšel s hodnotou 1,86 promile alkoholu.

Hodnotu 2,3 promile alkoholu naměřili dopravní policisté čtyřiadvacetiletému cyklistovi, který byl v neděli kolem třetí hodiny ráno účastníkem dopravní nehody. K nehodě došlo v Uherském Hradišti v místě, kde se křižují ulice Svatováclavská a Průmyslová. Cyklista v těchto místech nerespektoval dopravní značku “Stůj, dej přednost v jízdě“ a tak se střetl s právě projíždějícím Superbem. K žádnému zranění naštěstí nedošlo. Cyklista se postavil, sebral kolo a odmítal jakkoliv dopravní nehodu řešit. Řidič Superbu vše oznámil na policii, která opilého cyklistu vzápětí dohledala. Nyní mu hrozí pokuta od 25 tisíc až do 50 tisíc korun. Muž musí také počítat s tím, že se bude jistě podílet na uhrazení vzniklé škody, která v tomto případě činí jedenáct tisíc korun.

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 9. 10. – 15. 10. 2015


 

Počet zjištěných přestupků

9. 10. – 15. 10. 2015

2. 10. – 8. 10. 2015

Řidič pod vlivem alkoholu

7

7

Řidič pod vlivem drog

2

2

Překročení maximální rychlosti

32

48

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

5

4

Nepoužití bezpečnostních pásů

1

2

Telefonování za jízdy

4

3

Špatný technický stav vozidla

23

48

Neoprávněné zastavení a stání

2

3

Chodci

0

1

Cyklisté

7

4

16. října 2015, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem