Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídili opilí

LITOMĚŘICE – Alkohol za volant nepatří! 

V pátek ve večerních hodinách řídil 22letý muž litoměřickými ulicemi vozidlo značky Škoda po předchozím požití alkoholických nápojů. Nebezpečnou jízdu ukončil v centru města po zaparkování na chodníku, kde byl kontrolován hlídkou strážníků. Přivolaní policisté si mladého řidiče převzali, neboť dechová zkouška na alkohol ukázala hodnotu 1, 88 promile. Za porušení zákona se bude muset mladík nyní zodpovídat.

Dopravní nehodu, ve které sehrál svou roli alkoholˇ, řešili policisté v sobotu odpoledne na Terezínsku. Mladý řidič jedoucí s osobním vozidlem po rovném úseku komunikace pravděpodobně nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu a povaze vozovky a dostal se do smyku. Po nárazu do betonového sloupku se vozidlo několikrát převrátilo přes střechu a zůstalo v přilehlém poli. U 21letého řidiče byla provedena dechová zkouška na alkohol s výsledkem 1,28 promile. Řidič byl letecky transportován s blíže nespecifikovaným zraněním do nemocnice. Škoda je odhadnuta na 50 tisíc korun. Příčiny a okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího šetření. 

Jaký čas potřebuje alkohol, než zmizí z krve řidiče(údaj hod:min).

Okraden ve spánku

Oznámení o krádeži přijali policisté o víkendu z restauračního zařízení v Úštěku. Neznámý lapka využil chvilkového spánku jednoho z návštěvníků a odcizil mu mobilní telefon, peněženku s finanční hotovostí a osobními doklady. Škoda je vyčíslena na více než 13 tisíc korun. Po neznámém pachateli policisté pátrají pro podezření ze spáchání trestného činu.

Kolnu navštívil zloděj

Kolnu u rekreačního objektu na Lovosicku navštívil na sklonku uplynulého týdne zloděj. Po násilném překonání visacího zámku vstupních dveří si odnesl různé zahradní náčiní za více než 8 tisíc korun. Po neznámém pachateli a odcizených věcech policisté pátrají. Ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a porušování domovní svobody.

 

 

Litoměřice, 11. 1. 2016, nprap. Pavla Kofrová

Oddělení tisku a prevence

tel.: +420 974 436 207

       +420 724 101 966

e-mail: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem