Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídili opilí

DĚČÍNSKO - Sedli si za volant pod vlivem alkoholu; Obviněný recidivista a další zprávy. 

Řídili opilí

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelá 43letá žena, kterou zastavila v České Kamenici policejní hlídka. Při kontrole vykazovala známky požití alkoholu, což potvrdila i pozitivní dechová zkouška s výsledkem 2,8 promile alkoholu v dechu. Na místě přišla o řidičský průkaz, po vystřízlivění jí policisté předali sdělení podezření z přečinu, za který by mohla jít až na rok do vězení.

     Stejný trest hrozí i 55letému muži, který si také sedl za volant pod vlivem alkoholu. V obci Mikulášovice ho zastavili ho policisté, kteří mu naměřili 2,6 promile alkoholu v dechu, také on už si převzal sdělení podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Obviněný recidivista

     Ze zločinu krádeže byl obviněn 35letý muž, který měl koncem března odcizit ze supermarketu ve Varnsdorfu tři pleťové krémy. Nejen, že čin spáchal v době vyhlášeného nouzového stavu, navíc byl za majetkovou trestnou činnost již v minulosti odsouzen, k čemuž zřejmě soudce přihlédne při rozhodování o vině a druhu a výši trestu.

Vykradená kůlna

     Kůlnu v katastru obce Doubice vykradl v uplynulých dnech neznámý zloděj, který vypáčil dveře a uvnitř ukradl pánské jízdní kolo. Poškozený vyčíslil škodu na šest tisíc korun, policisté případ prošetřují jako zločin krádeže a po pachateli i odcizeném kole pátrají.

Auto není trezor

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v České Kamenici vloupal do zaparkovaného auta.  Odnesl si přenosný reproduktor, který ležel za čelním sklem, celková škoda byla vyčíslena na tři a půl tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro zločin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení s ohledem na spáchání v době vyhlášeného nouzového stavu až osmileté vězení.

29. dubna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem