Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídili i přes zákaz

TEPLICKO - Jeden měl pozitivní test na drogy, druhý na alkohol; Úvěry nebyl schopen splácet... 

Řídili i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 45letý muž, kterého zastavili policisté z oddělení hlídkové služby. Při kontrole vozidla zjistili, že si muž sedl za volant, i když má soudem uložen zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel až do roku 2021. Navíc měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, k jejichž užití se policistům přiznal. Muž je vyšetřován na svobodě, v případě odsouzení mu hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

     O rok delší vězení hrozí 38letému muži, kterého zastavili policisté v Bystřanech. Při kontrole vykazoval zjevné známky podnapilosti, což potvrdila dechová zkouška, při které mu policisté naměřili přes dvě promile alkoholu. Také on si sedl za volant, i když mu soud na tři roky zakázal řízení všech motorových vozidel, navíc už byl v minulosti za porušení stejného paragrafu ve vězení, takže mu hrozí vyšší trestní sazba.

Úvěry nebyl schopen splácet

     Z přečinu podvodu byl obviněn 27letý muž, který uzavřel s několika poškozenými společnostmi smlouvy o úvěrech, které nesplácí. Půjčky si bral, i když předem dobře věděl, že nebude schopen dostát svým závazkům, neboť jeho náklady převyšovaly jeho příjmy. Postupně si bral další úvěry, v současné době dluží společnostem přes sto čtyřicet tisíc korun. Pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, mohl by si vyslechnout verdikt až pětiletého vězení.

Obvinění ze zpronevěry

     Skoro o třicet tisíc korun připravil svého zaměstnavatele 60letý muž, který pracoval jako řidič kamionové dopravy. Je podezřelý, že na svěřenou kartu natankoval pro svou potřebu pohonné hmoty za tři a půl tisíc korun, také měl v sídle firmy převzít zálohu na diety a parkovné, které byly určeny na cestu do zahraničí, kam nakonec neodjel. Místo toho zmizel ve své rodné zemi, až po několika měsících byl zadržen cizineckou policií. V uplynulých dnech byl obviněn z přečinu zpronevěry, soud neakceptoval návrh na jeho vzetí do vazby, takže je stíhán na svobodě.

30. června 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem