Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídili i přes zákaz

DĚČÍNSKO - Ze zákazů si těžkou hlavu nedělají; Vandal poškodil auto; Vykradená chalupa. 

Řídili i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání se bude zodpovídat 25letý muž, který si sedl za volant osobního auta, i když má děčínským soudem uložen zákaz činnosti spočívající v dvouletém zákazu řízení motorových vozidel. Policejní hlídka ho v úterý v noci zastavila ve Varnsdorfu, pokud případ skončí u soudu, hrozí mu až dvouletý trest odnětí svobody. 

   Stejný trest hrozí i 41letému řidiči, kterého policisté zastavili téže noci v Podmoklech. Řídil osobní vozidlo, i když má ústeckým a děčínským  magistrátem uložené hned čtyři platné zákazy řízení. Při rozhodování o druhu a výši trestu zřejmě soudce přihlédne i ke skutečnosti, že se muž odmítl podrobit orientačnímu testu na přítomnost návykových látek a odmítl i odborné lékařské vyšetření.

Vandal poškodil auto

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který ve Varnsdorfu poškodil cizí auto. Vandal z nezjištěné příčiny poškrábal lak na několika místech karoserie osobního vozidla, škoda byla odborným vyjádřením vyčíslena na více jak dvacet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, pachateli hrozí v případě dopadení až roční vězení.

Vykradená chalupa

     Z přečinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který v katastru obce Chřibská vnikl do rekreační chalupy, která prochází rekonstrukcí. Odnesl si vrtačku, elektrickou pilu, radiátory, sádrokartony a trámy. Celková škoda byla vyčíslena na pětačtyřicet tisíc korun, zloději hrozí v případě dopadení až dvouletý pobyt za mřížemi.

29. dubna 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem