Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídili i přes zákaz

DĚČÍNSKO - Muži ignorovali pravomocná rozhodnutí; Neplatí alimenty; Krádež kol. 

Řídili i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 30letý muž, kterého v Krásné Lípě zastavila policejní hlídka. Muž si sedl za volant, i když má soudem uložen trest spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Řidič měl navíc pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle, za porušení zákona mu v krajním případě hrozí až dva roky za mřížemi.

     Stejný trest hrozí i 23letému muži, kterého policisté zastavili v Rumburku. Podezřelý má rozhodnutím Magistrátu města Liberce vysloven roční zákaz činnosti spočívající v řízení všech motorových vozidel, jehož ignorováním se dopustil porušení zákona.

Neplatí alimenty

     Z přečinu zanedbání povinné výživy byla obviněna žena z Děčínska, která už dva roky neplatí alimenty na svou nezletilou dceru. Neplněním vyživovací povinnosti stanovenou pravomocným rozhodnutím soudu se dopustila protiprávního jednání, za které trestní zákoník stanoví až roční vězení.

Krádež kol

     Děčínští policisté pátrají po neznámém pachateli, který odcizil ze sklepa dvě horská kola. Majitelům způsobil škodu přes deset tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, za který trestní zákoník stanoví až dvouletý trest odnětí svobody.

     Stejný trest hrozí i zloději, který odcizil na parkovišti z nosiče připevněného ke karavanu horské kolo v hodnotě dvacet tisíc korun, také po něm už policisté pátrají.

2. září 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem