Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídili i přes zákaz

TEPLICKO - Sedli si za volant i přes hrozbu trestu; Krádež nářadí; Vloupání do auta. 

Řídili i přes zákaz

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 31letý muž, kterého v neděli po poledni zastavila hlídka městských strážníků v Bílině. Podezřelý si sedl za volant, ačkoliv má rozhodnutím teplického magistrátu a také bílinského městského úřadu uloženy dva zákazy činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Řídit nesmí až do roku 2022, což ale porušil, a nyní mu v krajním případě hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

     Stejný trest hrozí také 37letému muži, který v neděli večer projížděl Krupkou. V ulici Revoluční ho zastavili policisté, kteří při lustraci zjistili, že má roční zákaz řízení motorových vozidel. I on už si převzal sdělení podezření, oba muži jsou vyšetřováni na svobodě.

Krádež nářadí

     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý neznámý zloděj, který v Bílině překonal oplocení pozemku a vnikl na zahradu u rodinného domu. Ze zahradního domku si odnesl různé elektrické ruční nářadí, škoda byla vyčíslena na pět tisíc korun, lapkovi hrozí v případě dopadení až tříleté vězení.

Vloupání do auta

     Až dvouleté vězení hrozí neznámému pachateli, který se v Bílině vloupal do zaparkovaného auta. V nočních hodinách vnikl do vozidla, ze kterého odcizil bundu a další věci, celková škoda byla vyčíslena na dva a půl tisíc korun. Policisté případ prověřují jako přečin krádeže a po pachateli pátrají.

25. srpna 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem