Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řídili, i když nesměli

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řidiči tak musí počítat s následky! 

Řidič, který usedne za volant i přesto, že nesmí, musí počítat s následky. Své o tom ví několik hříšníků, kteří během uplynulého víkendu brázdili silnice našeho okresu.

Notně opilého řidiče octavie kontrolovala policejní hlídka v sobotu 8. ledna hodinu po poledni v Traplicích. Policisté při kontrole dokladů zjistili, že muž má platnou blokaci řidičského oprávnění a navíc ještě nadýchal 1,93 promile alkoholu. Čtyřiatřicetiletý muž je tak podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu podle zákona hrozí až roční vězení včetně zákazu řízení až na deset let.

Své řidičské oprávnění zřejmě dlouho neuvidí řidič felicie, který v sobotu mezi Žítkovou a Bojkovicemi boural. Muž při odbočování dostal na zasněžené silnici smyk a vyjel do protisměru. Tam bočně narazil do právě projíždějícího vozidla značky VW Caddy. Nehoda se naštěstí obešla bez zranění. Přivolaní policisté provedli u obou účastníků nehody dechové zkoušky, které vyšly negativní. Následně z dostupné evidence zjistili, že řidič felicie má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel až do března příštího roku. Na trestný čin maření výkonu úředního rozhodnutí zákon pamatuje až dvouletým vězením včetně zákazu řízení.

Se zákazem řízení si těžkou hlavu nedělala ani třiatřicetiletá řidička vozidla značky VW Passat. Tu v sobotu odpoledne kontrolovala policejní hlídka v Nivnici. Roční zákaz řízení má platný od května minulého roku. Policisté jí zakázali další jízdu a zároveň ji převezli do nemocnice k potřebným odběrům. Ženě totiž vyšel pozitivní orientační test na drogy.

Poslední hříšník projížděl včera dopoledne Velehradskou ulicí v Uherském Hradišti za volantem vozidla značky Dacia.  Tam taky jeho jízda skončila. V dechu mu policejní hlídka naměřila 1,59 promile alkoholu. I tomuto řidiči hrozí pobyt za mřížemi a zákaz řízení.

10. ledna 2022, por. Bc. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem