Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídili bez řidičských oprávnění

Počet řidičů bez řidičských oprávnění přibývá. 

     Dne 26.7.2009 v 16.15 hodin bylo hlídkou policistů Obvodního oddělení Roztoky v katastru obce Nezabudice v místech zvaném "U Nezabudického mlýna" kontrolováno osobní motorové vozidlo značky Renault Megan, které řídil jednatřicetiletý  muž z Kladenska. Při kontrole a následnou lustrací bylo zjištěno, že muž není držitelem řidičského průkazu,  a že má uložen zákaz řízení všech motorových vozidel Okresním soudem Kladno a to na dobu  v délce 15-ti měsíců s platností do června 2010. Ve věci zahájeny úkony ve zkráceném přípravném řízení pro podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a pro  podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

     Dalšího výtečníka kontrolovala hlídka policistů skupiny dopravních nehod dne 27.7.2009 v 5.30 hodin na silnici II. třídy v obci Pšovlky. Policisté zastavili devětatřicetiletého muže, který řidil motocykl bez registrační značky. Při kontrole muž nepředložil řidičský průkaz a následnou lustrací bylo zjistěno, že nevlastní řidičské oprávnění pro žádnou skupinu a v evidenci řidičů je veden jako neřidič. Věc bude šetřena ve zkráceném přípravném řízení pro podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

    Téhož dne v 5.45 hodin hlídka dopravních policistů zastavila na silnici II. třídy v obci Křivoklát osobní motorové vozidlo značky Peugeot, jedoucí ve směru od obce Roztoky, které řídil čtyřicetiletý muž z Prahy. Řidič při kontrole nepředložil doklady  pro provoz a řízení motorových vozidel. Následnou lustrací bylo zjištěno, že muž je veden  v evidenci řidičů jako neřidič a to z důvodu platné blokace řidičského oprávnění -  dosažení 12-ti bodového  hodnocení.  Policisté věc šetří ve zkráceném přípravném řízení pro podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění.

nprap. Alena Žichovská

vytisknout  e-mailem