Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídili, ačkoli nesměli

Maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání 

V podnělí 30. května odhalili policisté na Rokycansku dva řidiče motorových vozidel, kteří se měli dopustit protiprávního jednání.
Prvním z nich byl ráno  v devět hodin 47mi letý řidič za volantem nákladního vozu značky TATRA.  Dopravní policisté jej předepsaným způsobem zastavili  na pozemní komunikaci v katastru obce Kařez. Při následně  provedené silniční kontrole bylo  ověřeno, že se jedná o  motoristu, který má  rozhodnutím správního orgánu vysloven trest zákazu činnosti spočívající v zákazu řízení všech vozidel.
Druhým odhaleným "hříšníkem" byl tento den po osmé hodině večer 26ti letý muž. Službu konající policisté z obvodního oddělení Zbiroh jej kontrolovali v obci Týček. Tím, že řídil vůz značky MITSUBISHI, vykonával zakázanou činnost. Tento trest mu byl přitom v loňském roce uložen okresním soudem na dobu 36 měsíců.
Oba řidiči jsou nyní podezřelí ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.  Šetření jejich protiprávního jednání bude vedeno ze strany policistů rokycanského dopravního inspektorátu a obvodního oddělení Zbiroh ve zkráceném přípravném řízení. Soud pak rozhodne o jejich vině a trestu. Dle trestního zákoníku  lze pachatele uvedeného přečinu potrestat odnětím svobody až na tři léta.

nprap. Jana Tomková
31.5.2011

 

 

vytisknout  e-mailem