Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řídila žena nebo alkohol ?

Policisté naměřili téměř 4 promile ! 

Do cíle své cesty nedojela v pondělí dopoledne řidička z Pardubic. Za volantem vozu zn. Renault totiž třiašedesatiletá žena seděla ve značně pohrouženém stavu. Při průjezdu Častolovicemi již chtěla svoji cestu pro "únavu" přerušit, ale parkovací manévr se jí nepovedl. Se svým vozem se na parkovišti v obci zastavila až o stojícící Citroën. Přivolaní policisté u seniorky krátce po desáté hodině dopolední naměřili 3,87 promile alkoholu v dechu ! Tento fakt zdůvodnila vysvětlením,že během jízdy vypila litrovou krabici bílého vína.
Dopravní policisté na místě ženě zadrželi řidičský průkaz a zakázali jí další jízdu. Za volant řidička dlouhou dobu neusedne, za přečin ohrožení pod vlivem návykové látky jí hrozí až tříletý nepodmíněný trest. Navíc bude povinna uhradit škodu, kterou svoji nezodpovědnou jízdou způsobila. Na jejím voze byla  vyčíslena na 1.000 korun, na voze, do kterého nabourala, se částka vyšplhala na 30.000 korun.
S rychnovskými muži zákona se ale žena setkala ve stejný den ještě jednou, a to po sedmé hodině večerní. Hlídka policistů Obvodního oddělení Rychnov nad Kněžnou se dostavila na žádost zdravotnického personálu do rychnovské nemocnice. Vzhledem k její podnapilosti pacientku eskortovali do Protialkoholní záchytné stanice v Hradci Králové, kde jí při příjmu zaměstnanci naměřili  3,22 promile alkoholu v dechu.

por. Mgr. Alena Kacálková
9. srpna 2011

vytisknout  e-mailem