Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řídil v zákazu a navíc pod vlivem drog

JIČÍNSKO – Muž si se zákony rozhodně hlavu nelámal. 

Ilustrační fotoIlustrační fotoO tom, že není radno brát na lehkou váhu rozhodnutí soudů a samotné dodržování zákonů, se mohl v úterý 18. září krátce po půlnoci v Jičíně v ulici Hradecká přesvědčit sedmatřicetiletý řidič osobního motorového vozidla Audi A4.

Muže přijíždějícího od kruhového objezdu z ulice Husova se rozhodla zastavit policejní hlídka. Při následné kontrole vyšlo najevo, že řidič má nejenom z rozhodnutí Okresního soudu v Jičíně, ale i z rozhodnutí Městského úřadu v Jičíně až do roku 2026 vysloveno několik zákazů činnosti spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Tím to však neskončilo. Provinilec měl na vozidle propadlou technickou kontrolu a navíc neměl sjednáno zákonné pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem motorového vozidla. Vše vyvrcholilo provedeným orientačním testem na návykové látky, který byl pozitivní na pervitin.

Ve zkráceném přípravném řízení tak policisté muži sdělili podezření z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě prokázání viny hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

nprap. Aleš Brendl
18. září 2018; 12:20

vytisknout  e-mailem