Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil s drogami při sobě, zákazem řízení a pod vlivem

LOUNSKO - Lounští policisté během silniční kontroly zjistili hned několik prohřešků. 

Policisté z lounského obvodního oddělení projížděli 16. ledna ve večerních hodinách Štefánikovou ulicí v Lounech a rozhodli se zkontrolovat v rámci zajištění bezpečnosti silničního provozu projíždějící zelený Peugeot 206. V průběhu kontroly policisté zjistili, že řidič vozidla nemá oprávnění řídit žádné z motorových vozidel, a to díky vyslovenému zákazu řízení, který má platný až do roku 2025. U dotyčného byl proveden orientační test na přítomnost návykových látek. Ten poukázal na skutečnost, že výtečník nejenže řídil vozidlo přes zákaz řízení, ale i pod vlivem návykové látky zvané metamfetamin.

 Strážci zákona muže zadrželi a provedli prohlídku osoby, při které nalezli obal od tabáku, který v sobě neměl již zmiňovaný tabák, nýbrž rostlinou sušinu o které hlídka předpokládala, že se jedná o usušenou marihuanu. Z tohoto důvodu obsah sáčku odeslali k rozboru, který později potvrdil, že se jedná o marihuanu s obsahem THC a množství této rostlinné sušiny bylo takové, že se jednalo o trestný čin.

Následně se s dotyčným vydali na odběr krve do nemocnice, aby byla stanovena míra ovlivnění řidiče návykovou látkou v době řízení. Oběrem bylo zjištěno, že míra ovlivnění metamfetaminem nebyla tak markantní a bude řešena v přestupkové rovině. 

Dotyčný si tedy v posledních dnech na lounském obvodním oddělení policie vyslechl podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Za zmíněné trestné činy nyní hrozí 49letému muži z Lounska až dvouletý pobyt ve vězení.

9. února 2024
nprap. Jakub Mareš
Oddělení tisku a prevence
KŘP Ústeckého kraje

vytisknout  e-mailem