Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil přes zákaz a pod vlivem drog

TEPLICKO - Hájil se, že o zákazu nic neví; Nález munice. 

Řídil přes zákaz a pod vlivem drog

     Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 36letý muž, kterého včera po čtrnácté hodině zastavili v Teplicích policisté z oddělení hlídkové služby. Při kontrole zjistili, že má řidič vysloven trest zákaz činnosti spočívající v dvouletém zákazu řízení všech motorových vozidel, navíc měl pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek v těle. K užití pervitinu se muž doznal, ale tvrdil, že o uloženém zákazu nic neví.

     Po provedení nezbytných úkonů byl propuštěn, už po sedmé hodině večer byl ale za volantem přistižen znovu, tentokrát v obci Lysec. Nyní už se nemohl hájit tvrzením, že o zákazu řízení nic neví, protože o něm byl řádně vyrozuměn, pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody.

Nález munice

     V úterý podvečer kontaktoval policisty muž, který na louce pod vodojemem na Nové Vsi našel předměty odpovídající munici. Přivolaný pyrotechnik nález označil jako dělostřelecké miny, které na místě cíleně zlikvidoval. Muž se zachoval správně, když s nálezem nemanipuloval a přivolal policisty, protože zvlášť u staré munice hrozí detonace.

     V případě nálezu jakékoliv munice by s ní neměli lidé v žádném případě manipulovat a ihned kontaktovat policii. Místo nálezu je vhodné viditelně označit, zamezit vstupu dalším osobám a do příjezdu policie zůstat v bezpečné vzdálenosti.

nalezená munice

25. června 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem