Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Řídil pod vlivem drog

Cestu za rodinou mu překazili policisté z pohotovostní motorizované jednotky. Řidič byl pod vlivem drog a navíc ve vozidle převážel více než sedmnáct gramů kokainu. 

V sobotu deset minut před čtvrtou hodinou ranní si povšimli policisté z pohotovostní motorizované jednotky v Liberecké ulici v Praze 8 vozidlo Škoda Octavia, jehož řidič kličkoval po silnici. Policisté pojali podezření, že není něco v pořádku, proto vozidlo zastavili na nejbližší benzínové čerpací stanici. Řidič byl v době kontroly značně nervózní, měl zpomalené reakce a špatně artikuloval. Své chování vysvětloval tím, že je unavený a spěchá za rodinou. Policisté už díky zkušenostem z minulých případů věděli, že by řidič mohl být pod vlivem návykových látek. U muže provedli jak test na alkohol, tak test na drogy, který byl v tomto případě pozitivní na látku kokain.

Navíc při kontrole vozidla nalezli ve skřínce pod volantem igelitový sáček, ve kterém se nacházelo více než sedmnáct gramů kokainu. Podezřelý se následně policistům přiznal, že ve svém autě převážel kokain pro vlastní potřebu.

Jednačtyřicetiletý muž byl omezen na osobní svobodě a převezen na policejní služebnu, kde si vyslechl podezření ze spáchání trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Pachateli v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi.

 

por. Mgr. Violeta Siřišťová – 17.6.2020

 

 

 

 

vytisknout  e-mailem