Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řídil pod vlivem alkoholu

Český Krumlov – Řidič nadýchal téměř 1,6 promile. 

V uplynulých dnech sdělili policisté obvodního oddělení Český Krumlov ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky třiadvacetiletému muži z Českokrumlovska.

Dne 6.března 2021 kolem půl jedné v noci zastavila hlídka českokrumlovských policistů v Budějovické ulici v Českém Krumlově osobní vozidlo tovární značky Renault. Při kontrole projevoval řidič známky opilosti, proto policisté přistoupili k provedení odborného měření na alkohol. Dechová zkouška přístrojem Dräger byla pozitivní s hodnotou téměř 1,6 promile alkoholu v dechu. Muž s naměřenými hodnotami souhlasil a nepožadoval lékařské vyšetření. Stíhán je na svobodě.

Každý řidič by měl mít na paměti, že alkohol za volant nepatří. Alkohol zpomaluje reakce, činí člověka méně pozorným, ale současně dává falešný pocit sebedůvěry. Alkohol a jiné návykové látky patří mezi časté příčiny dopravních nehod. Jízda pod vlivem návykových látek je v České republice zákonem zakázána a v případě pozitivního měření jsou policisté oprávněni zakázat řidiči další jízdu a na místě mu zadržet řidičský průkaz.

Buďte proto ohleduplní a zodpovědní nejen k sobě, ale i k ostatním účastníkům silničního provozu a pod vlivem návykových látek za volant neusedejte.

por. Bc. Lenka Pokorná    ck.pis@pcr.cz

tisková mluvčí a preventistka

14. března 2021

vytisknout  e-mailem