Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil pod vlivem alkoholu

TEPLICKO - Muž je podezřelý z ohrožení pod vlivem návykové látky; Devět nehod a dvacet přestupků... 

Řídil pod vlivem alkoholu

     Policisté sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 42letému muži. Minulý týden ho zastavili bílinští strážníci, přivolaní policisté mu naměřili přes 1,6 promile alkoholu v dechu. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz, v případě uznání viny by mohl jít až na rok do vězení.

Devět nehod a dvacet přestupků

     Tepličtí dopravní policisté se během uplynulého víkendu zaměřili na porušování zákona o provozu na pozemních komunikacích. Od pátku do neděle zaevidovali devět dopravních nehod a řešili dvě desítky přestupků. Osm řidičů překročilo nejvyšší povolenou rychlost, tři řidiči přišlápli plynový pedál více, než bylo vhodné v obci a pět mimo obec, kromě těchto přestupků měli dva řidiči pozitivní dechovou zkoušku na alkohol.  

Odcizený dalekohled

     Z přečinů krádeže a porušování domovní svobody je podezřelý neznámý pachatel, který v Trnovanech přelezl plot a vnikl na pozemek u rodinné vily. Lapka vyšplhal na lodžii, kde ze stojanu odcizil hvězdářský dalekohled, celková škoda byla vyčíslena na téměř tři tisíce korun. Pokud se podaří zjistit zlodějovu totožnost, hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody.

Hledáme svědky nehody

     Žádáme občany o podání svědectví v souvislosti s dopravní nehodou, ke které došlo v době od 21:00 hodin dne 30. 5. 2020 do 10:00 hodin dne 31. 5. 2020 v Sobědruhách, ul. K Zámečku. Nezjištěný řidič narazil neustanoveným motorovým vozidlem do domu č. p. 37 a poté z místa dopravní nehody ujel, aniž by splnil zákonem stanovené povinnosti. Veškeré poznatky k nehodě lze sdělit na Dopravní inspektorát Teplice, ul. Husitská 5, telefon 974 439 260, nebo na bezplatnou linku 158.

1. června 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem