Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řídil po dlouhé alkoholové jízdě

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Policisté přistihli řidiče, který řídil po více než denním popíjení.  

 

Při porovnávání sedmi dní s předchozím týdnem, je vidět, že výrazně přibylo řidičů přistižených při příliš rychlé jízdě, stejně jako řidičů s telefonem v ruce. Na silnicích policisté zastavili také větší počet řidičů jedoucích ve vozidlech nevyhovujících technickým předpisům. Opilých řidičů bylo zastaveno stejně.

Jedním z řidičů přistižených při řízení pod vlivem alkoholu byl i osmačtyřicetiletý muž z Uherského Hradiště, kterého zastavili dopravní policisté v neděli 23. října po poledni. Svou osobní hondu řídil i přesto, že měl v krvi notný zbytek alkoholu z předchozího večera – 1,22 promile. Do dvou hodin v noci vypil litr vína a tři whisky, a i přesto si troufl sednout za volant. Policisté jej na místě zadrželi a následně mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Podezření ze stejného trestného činu si vysloužil také čtyřiačtyřicetiletý muž z Buchlovic, kterého dopravní policisté zastavili ve Starém Městě v sobotu 29. října před osmou hodinou ráno. V jeho dechu policisté naměřili 1,72 promile. Muž sice nepil těsně před jízdou, ale více než den v kuse před tím. Od čtvrtečního odpoledne do páteční půlnoci prý vypil patnáct piv a deset velkých odlivek kořalky. I po takové alkoholové jízdě si troufl na jízdu autem, na kterou může zřejmě na delší čas zapomenout. Policisté jej přímo na silnici zadrželi, stejně jako zadrželi jeho řidičský průkaz. Za spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky mu hrozí až rok vězení a zákaz řízení až na deset let.

Mužem, který takovýto zákaz má, je i osmadvacetiletý muž z Uherského Brodu, kterého přistihli uherskobrodští policisté při tom, když zákaz porušoval. Ve čtvrtek 27. října řídil černý seat, jakoby se nechumelilo. Policisté jej zadrželi a za porušení zákazu, který má vysloven od roku 2007 do roku 2014 mu sdělili podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí, za což mu hrozí až tři roky vězení a další zákaz řízení.

Uherskobrodští policisté o víkendu přistihli také dva mladé lidi při řízení auta pod vlivem drog. Sedmadvacetiletý muž, stejně jako třiadvacetiletá žena, řídili osobní auta ve stavu, kdy byli ovlivněni pervitinem. Policisté oběma z nich zakázali další jízdu a zadrželi řidičské průkazy. Prozatím jsou oba podezřelí ze spáchání přestupku, za který jim hrozí až dvacet tisíc korun pokuty a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 21. – 27. 10. 2011


 

Počet zjištěných přestupků

21. – 27. 10. 2011

14. – 20. 10. 2011

Řidič pod vlivem alkoholu

3

3

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

45

28

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

6

9

Nepoužití bezpečnostních pásů

7

5

Telefonování za jízdy

11

4

Špatný technický stav vozidla

21

4

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

1


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

21. říjen 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem