Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řídil opilý a telefonoval

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Muž i žena řídili těsně po tom, co dopili alkohol.  

 

Srovnání počtu zjištěných přestupků v uplynulých dnech s týdnem předchozím vyznívá pro řidiče projíždějící Uherskohradišťskem celkem příznivě. Snížil se jak počet opilých řidičů, tak na čtvrtinu spadlo množství řidičů přistižených při rychlé jízdě. Téměř čtyři řidiči denně přistižení při telefonování a řízení je podobným stavem jako v týdnu předchozím. Skupina řidičů nepřipoutaných bezpečnostním pásem se zdvojnásobila.

Dva přestupky při své jízdě skombinoval čtyřiapadesátiletý muž, který jel v úterý 7. února před čtvrtou hodinou odpoledne Starým Městem. Hlídka dopravních policistů tohoto muže přistihla, jak řídí a přitom má v levé ruce telefon přiložený k levému uchu. Policisté se za ním rozjeli, a když jej dojeli a zastavili, začali s řidičem projednávat ještě další přestupek. Telefonující řidič nadýchal do měřicího přístroje 0,75 promile alkoholu. Policistům přiznal, že krátce před jízdou dopil druhou jedenáctku. Řidič hyundaie přišel na místě o řidičský průkaz a policisté s ním začali řešit jak přestupkové držení telefonu při řízení, tak samotné řízení pod vlivem alkoholu, za což může ve správném řízení očekávat až dvacet tisíc korun pokuty a zákaz řízení od šesti měsíců do jednoho roku.

Se stejným postihem za jízdu pod vlivem alkoholu může počítat také šestačtyřicetiletá žena také ze Starého Města. Ta byla rovněž v úterý zastavena uherskohradišťskými policisty ve Starém Městě. O půl desáté večer řídila, svůj opel i poté, co těsně před jízdou dopila dvě deci vína. Dechový přístroj naměřil 0,46 promile alkoholu v jejím dechu. Policisté jí na místě zakázali další jízdu a zadrželi řidičský průkaz.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 3. – 9. 2. 2012


 

3. – 9. 2. 2012

27. 1. – 2. 2. 2012

Řidič pod vlivem alkoholu

3

8

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

33

128

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

10

12

Nepoužití bezpečnostních pásů

29

15

Telefonování za jízdy

25

26

Špatný technický stav vozidla

11

24

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

0


 


 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

10. únor 2012, por. Mgr. Aleš Mergental


 

vytisknout  e-mailem