Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Řídil opilý a nezastavil

TRUTNOVSKO - Policisté ho pronásledovali až k místu, kde zastavil.  

Policisté ve Špindlerově Mlýně odhalili opilého řidiče, který jim zřejmě na oplátku chtěl způsobit problémy.  Na linku 158 oznámil, že má podezření, že zasahující policisté byli pod vlivem drog a dále si stěžovat na jejich postup.

Ve středu 25. listopadu 2015 před druhou ranní se policisté ve Špindlerově Mlýně rozhodli zkontrolovat vozidlo Volkswagen jedoucí z Bedřichova do centra. Když si řidič všiml policejní hlídky, začal zrychlovat a policejní vůz s využitím výstražného světelného zařízení s nápisem STOP ujížděl za ním. Řidič vozu nereagoval a policisté ho pronásledovali až do místa, kde zastavil.  Před domem ho viděli vystupovat z auta, ve kterém se nikdo jiný nenacházel.  Muž nepředložil občanský průkaz, snažil se z místa odejít a nekomunikoval. Policisté ho zajistili a převezli na obvodní oddělení. Provedená dechová zkouška u něho prokázala 1,3 promile alkoholu v dechu. Po zjištění totožnosti a dalších úkonech byl muž ze zajištění propuštěn.

Jenže tím to ještě neskončilo. Mladý muž, zavolal na linku 158 a operačnímu důstojníkovi sdělil: „že zakročující policisté byli pod vlivem omamných a psychotropních látek“. To však jednoznačně vyloučil provedený test na drogy, který provedl nadřízený zasahujících policistů.

Sedmatřicetiletý muž byl obviněn ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí v případě prokázání viny až rok ve vězení.

Kriminalisté v současné době prověřují, zda se muž učiněným oznámením na tísňovou linku nedopustil trestného činu křivé obvinění.


3. prosince 2015, 8:15
nprap. Pižlová Šárka, DiS., tisková mluvčí Trutnov

vytisknout  e-mailem