Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil opilý a nejen to…

LITOMĚŘICKO – Policisty chtěl podplatit; Na dceru neplatí; Kola opět v kurzu. 

Počátkem tohoto týdne byl obviněn 40letý muž z Litoměřicka z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, podplacení a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Na konci měsíce února byl kontrolován při řízení motorového vozidla na Polepsku a během kontroly vyzván k dechové zkoušce na alkohol. Nadýchal hodnotu přesahující 1,6 promile. Následnou kontrolou bylo zjištěno, že řídí přes platný zákaz řízení všech motorových vozidel a nejen to. Hříšník nakonec nabídl hlídce úplatek za neřešení svého protiprávního jednání. V případě soudem uznané viny hrozí obviněnému až šestileté vězení.

Na dceru neplatí

Osmadvacetiletého muže z Litoměřicka stíhá komisař služby kriminální policie a vyšetřování z trestného činu zanedbání povinné výživy. K rukám matky neplatí výživné na svou dceru, ačkoliv mu tato povinnost vyplývá přímo ze zákona a byla mu stanovena i rozsudkem Okresního soudu v Litoměřicích. Za období od měsíce května 2018 do ledna 2019 dluží na výživném více než 22 tisíc korun. Vyšetřování obviněného je vedeno na svobodě. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až roční trest odnětí svobody.

Kola opět v kurzu

Neznámý lapka odcizil jízdní kolo, které bylo zaparkované na zahradě domu na Lovosicku. Majitel zde zanechal bicykl přes noc, navíc zaparkovaný u nízkého oplocení. Zloděj se jej zmocnil pravděpodobně v nočních hodinách, aniž by musel překonávat oplocení. Po odcizeném kole a neznámém pachateli policisté pátrají.

Krádeží jízdního kola se zabývají také litoměřičtí policisté. V tomto případě jde o elektrokolo, které bylo odcizeno ze sklepa obytného domu v Litoměřicích. Do sklepních prostor vnikl neznámý pachatel nezjištěným způsobem a po vypáčení dveří sklepní kóje se zmocnil bicyklu za více než 10 tisíc korun. Věc věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

nprap. Pavla Kofrová
Oddělení tisku a prevence
tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem