Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil opilý

TEPLICKO - Muž měl v dechu přes 1,6 promile; Policisté museli vykopnout dveře... 

Řídil opilý

     Z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky je podezřelý 41letý muž, jehož auto v úterý večer zastavili bílinští strážníci. Protože muž vykazoval známky požití alkoholu, přivolali policisty, kteří řidiči naměřili přes 1,6 promile alkoholu v dechu. Muž na místě přišel o řidičský průkaz, navíc mu za řízení pod vlivem alkoholu hrozí až roční vězení.

Policisté museli vykopnout dveře

     Na policisty z Prosetic se včera večer obrátil muž, který slyšel klepání z bytu svého souseda, když se však na něj snažil dozvonit, nikdo mu neotevíral, a proto dostal o téměř 90letého seniora strach. Na volání a klepání policistů na dveře také zevnitř nikdo nereagoval, přivolali proto hasiče, aby se do bytu dostali s co nejmenším možným poškozením majetku. Vzápětí ale z bytu uslyšeli volání o pomoc, a protože zákrok nesnesl odkladu, vykopli vstupní dveře. Uvnitř našli seniora, který ležel na zemi a sám nedokázal vstát, s podezřením na mozkovou mrtvici mu přivolali rychlou záchrannou službu, která muže převezla do nemocnice.

Ukradené nářadí

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který v Teplicích překonal zděný plot a vnikl na zahradu u domu. Z nezabezpečeného garážového stání pak odcizil úhlové brusky a další nářadí v celkové hodnotě téměř třicet tisíc korun. Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže, pachateli hrozí v případě dopadení až dvouleté vězení.

16. 11. 2018, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem