Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil opilý

DĚČÍNSKO - Muž měl v dechu přes 2,3 promile alkoholu; Vykradený dům; Obezřetnost se vyplatí. 

Řídil opilý

     Policisté v uplynulých dnech sdělili podezření z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky 29letému muži, který si sedl za volant pod vlivem alkoholu. Při kontrole v Děčíně mu policisté naměřili přes 2,3 promile alkoholu v dechu, pokud případ skončí u soudu a muž bude uznán vinným, hrozí mu až roční pobyt za mřížemi.

Vykradený dům

     Ze zločinu krádeže je podezřelý neznámý pachatel, který se v Jílovém vloupal do rodinného domu v rekonstrukci. Odnesl si dvě sady kol z lehkých slitin s pneumatikami na vozidlo a křovinořez, vnikl i do kůlny, ze které zmizely další disky a úhlová bruska. Celková škoda byla vyčíslena na více jak sedmdesát tisíc korun, policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení a po pachateli i odcizených věcech pátrají.

Obezřetnost se vyplatí

     Z přečinu neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku je podezřelý neznámý pachatel, který měl v děčínském supermarketu využít nestřeženého okamžiku a z otevřené kabelky odložené na nákupním vozíku odcizit peněženku. Žena, která věc oznámila, přišla o peníze, doklady a platební karty, celkovou škodu vyčíslila na čtyři a půl tisíc korun. Pokud se podaří zjistit totožnost pachatele, hrozí mu v krajním případě až dvouletý trest odnětí svobody.

26. listopadu 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem