Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řídil opilý

a chtěl podplatit policisty 

 
     Další zkušenost s opilým řidičem za volantem, který chtěl podplatit policejní hlídku mají tři policisté z Obvodního oddělení policie Hostivice.
V pondělí 13. srpna  krátce po půlnoci prováděli hlídkovou činnost v obci Úhonice. Všimli si osobního vozidla, které se blížilo poměrně vysokou rychlostí k jejich stanovišti. Řidič ve vozidle BMW 530 po zpozorování policejní hlídky změnil směr a poněkud nejistě (řidič vybočoval ze svého směru jízdy ) se rozjel ke středu obce. Policisté pojali podezření, že je řidič opilý a tak nasedli do služebního vozidla a BMW dojeli, zapnuli zvláštní výstražné znamení a tím dali řidiči signál, aby zastavil. Řidič vozidlo zastavil a policisté jej vyzvali k předložení dokladů. Z jeho dechu ucítili alkohol a proto jedenačtyřicetiletého cizince podrobili dechové zkoušce, při které nadýchal téměř 2 promile. Cizinec se snažil policisty přesvědčovat, aby o tom nepsali žádný záznam. Nejprve zkoušel sliby, poté pětitisícovou bankovku a nakonec policistům vyhrožoval. I přes tyto pokusy o uplácení policisté převezli muže na obvodní oddělení k provedení administrativních úkonů. I tam se snažil policisty uplácet penězi a pak zastrašovat výhrůžkami.
     Vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování Prahy venkov - Západ jednání podnapilého řidiče vyhodnotil jako zločin Podplácení a přečin Ohrožení pod vlivem návykové látky a proti arogantnímu cizinci zahájil úkony trestního řízení. Muži v případě prokázání viny hrozí trest odnětí svobody na 1 rok až 6 let.
 
mjr. Soňa Budská
22. 8. 2012

vytisknout  e-mailem