Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Řídil opakovaně se zákazem řízení

NÝŘANSKO – Na začátku března policisté zastavili již podruhé řidiče, který má platný zákaz řízení všech motorových vozidel a soud akceptoval návrh na vzetí obviněného do vazby. 

Nýřanští policisté dne 9. března 2022 po 10. hodině při běžné hlídkové činnosti projížděli obcí Zbůch, kde si všimli protijedoucího vozidla tovární značky Volkswagen Passat. Z osobní znalosti policisté věděli, že jej užívá řidič, který má platný zákaz řízení. Proto se policejní hlídka za vozidlem otočila a na začátku obce Líně vozidlo předepsaným způsobem zastavila k silniční kontrole. Čtyřiatřicetiletý řidič hlídce nepředložil žádné doklady jak k vozidlu, tak ani svůj řidičský průkaz. Alkohol byl u řidiče vyloučen provedenou dechovou zkouškou a test na drogy byl negativní. Lustrací v evidencích policisté zjistili, že muž má vysloven platný zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Řidič si převzal usnesení o zahájení trestního stíhání ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Jelikož se tento řidič v posledním týdnu dopustil stejného jednání, o kterém jsme informovali v tiskové zprávě (https://www.policie.cz/clanek/ridic-ujizdel-a-mel-zakaz-rizeni.aspx), byl ze strany policejního komisaře podán podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Tento návrh soud akceptoval a obviněný je stíhán vazebně.

por. Ing. Eva Červenková
16. března 2022

vytisknout  e-mailem