Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Řídil náklaďák ze Slovenska a pil alkohol

J. Hradec –Policisté řidiče zastavili, nadýchal přes 2 promile, do Německa nedojel. 

Dne 15. března kolem 21:50 hodin nevěřili jindřichohradečtí policisté vlastním očím. Spatřili   totiž jak řidič nákladního vozidlo  Volvo s návěsem v průběhu jízdy konzumuje  alkoholické nápoje a tudíž ho v ulici Jarošovská, v blízkosti společnosti Pollmann, zastavili a kontrolovali.  Na výzvu mužů zákona se řidič dobrovolně podrobil dechové zkoušce na alkohol přístrojem Drager. První dechová zkouška prokázala téměř 2 promile alkoholu v dechu řidiče. Druhá dechová zkouška byla provedena ve 22:05 hodin a řidič nadýchal přes 2 promile alkoholu! S výsledky měření souhlasil a  lékařské vyšetření  spojené s odběrem biologického materiálu (krve či moči) nepožadoval. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz. Zjistili, že se jedná o cizince, zaměstnance slovenské společnosti, který  nákladní  vozidlo s návěsem řídí již od 16:00 hodin  ze Slovenska  přes Českou republiku s cílem dojet do Spolkové republiky Německo.

Cizinec byl jindřichohradeckými policisty zadržen a umístěn do policejní cely při OOP J.Hradec. Dne 16. března si převzal  podezřelý muž sdělení podezření  ze spáchání přečinu ohrožení  pod vlivem návykové látky  a následně byl téhož dne  dopoledne ze zadržení propuštěn.

Tento opilý řidič nákladního vozu s návěsem v průběhu své jízdy ohrozil nespočet řidičů, naštěstí jeho jízda končila  právě díky jindřichohradeckým policistům bez fatálních následků! Občané, stále platí nulová tolerance alkoholu za volantem.

por. Mgr. Bc. Hana Millerová, jh.pis@pcr.cz

18. března 2021

vytisknout  e-mailem