Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil i přes zákaz

TEPLICKO - Jel na motorce bez helmy a upoutal tak na sebe pozornost; Ukradené kabely... 

Řídil i přes zákaz

     Na problémy si zadělal 36letý muž, který je podezřelý z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Projížděl Krupkou na motocyklu a na hlavě neměl přilbu, čímž na sebe upoutal pozornost policisty, který jel proti němu. Když se ho snažil strážce zákona zastavit, začal ujíždět, nakonec ho ale policista chytil nedaleko mužova bydliště. Řidič, který má vysloven roční zákaz řízení motorových vozidel platný až do příštího roku odmítl dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu i orientační test na drogy, navíc jel na motorce s propadlou technickou kontrolou. Pokud případ skončí u soudu a bude uznán vinným, mohla by ho projížďka stát až dva roky svobody.

Ukradené kabely

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který na silnici I/13 u Hostomic v místech, kde je dočasné zúžení komunikace, odcizil přes dvě stě metrů propojovacích měděných kabelů ze světelného dopravního značení. Předběžná škoda byla vyčíslena na více jak dvacet tisíc korun, ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro přečin krádeže.

Vloupání do zahradnictví

    Z přečinů krádeže a poškození cizí věci je podezřelý neznámý pachatel, který se na Teplicku vloupal do zahradnictví. Po rozbití okna vnikl do prodejny, kde odcizil několik seker a nůžek, celková škoda byla vyčíslena na 14 tisíc korun. Pokud se podaří zloděje vypátrat, hrozí mu za vloupání až dvouleté vězení.

Z lesa zmizel přívěs

     Z lesa v katastru Kostomlat pod Milešovkou zmizel přívěs za osobní automobil, který používali k práci dělníci poškozené firmy. Její zástupce předběžně vyčíslil způsobenou škodu na devadesát tisíc korun, po vozíku bylo vyhlášeno celostátní pátrání. Bílinští policisté případ prověřují jako přečin krádeže, lapkovi hrozí v případě dopadení až pět let za mřížemi.

6. srpna 2019, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence Teplice

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem