Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil i přes zákaz

TEPLICKO - Řidič se zákazem měl v dechu alkohol; Ukradl boty a další zprávy. 

Řídil i přes zákaz

     Z přečinů ohrožení pod vlivem návykové látky a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání je podezřelý 34letý muž, kterého v Trnovanech zastavili policisté z oddělení hlídkové služby. Muž si sedl za volant, i když má soudem uložen dvouletý zákaz řízení motorových vozidel. Navíc auto řídil, i když před jízdou požil alkohol, měl pozitivní dechovou zkoušku s výsledkem přes jedno promile, v krajním případě mu za porušení zákona hrozí až dvouletý trest odnětí svobody.

Ukradl boty

     Až osm let ve vězení by mohl strávit 33letý recidivista, který v teplickém supermarketu odcizil o víkendu boty. Na prodejní ploše ukradl jeden pár koženkové obuvi v hodnotě pět set korun, byl ale přistižen a předán přivolaným policistům. Vzhledem k tomu, že včera ještě trval nouzový stav, byl obviněn ze zločinu krádeže, trestně stíhán je na svobodě.

Vykradená chatka

     Policisté pátrají po neznámém pachateli, který se v teplické zahrádkářské kolonii vloupal do chatky. Po rozbití okna vnikl dovnitř a odnesl si vrtačku, celková škoda byla vyčíslena na necelé tři tisíce korun. Policisté případ prověřují jako trestné činy krádeže a porušování domovní svobody, pachateli hrozí v případě dopadení v krajním případě až osmileté vězení.

Odcizené auto

     Škodu přes sto tisíc korun způsobil neznámý zloděj, který v Teplicích ukradl dodávku. Na sídlišti měl poškozenému odcizit VW Transporter modré barvy, policisté po autě vyhlásili celostátní pátrání a hledají i pachatele, kterému hrozí v případě dopadení za zločin krádeže až osm let za mřížemi.

18. května 2020, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pis.tp@pcr.cz

vytisknout  e-mailem