Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řídil, i když nesměl

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Jel bez dokladů a s propadlou technickou.  

 

Za uplynulý týden sledujeme v tabulce zjištěných dopravních přestupků navýšení zejména v kolonce špatný technický stav a telefonování za jízdy. Telefonující řidič za volantem, by si měl uvědomit, že svým jednáním neohrožuje jenom sebe, ale i ostatní účastníky silničního provozu. Výrazně klesl počet překročení maximální rychlosti a to téměř o polovinu. Možná to bude tím, že si řidiči dávají větší pozor. Jak jistě všichni ví, od 19. ledna 2013 se nemůžeme vymluvit na osobu blízkou. Výraz osoba blízká se dal mimo jiné uplatnit u překročení maximální rychlosti nebo u neoprávněného zastavení či stání. Od tohoto data už ani nenajdete za stěračem lísteček o spáchání onoho dopravního přestupku. Dopravní přestupky zaznamenány měřícím zařízením, kamerovým systémem nebo fotograficky, u nichž nebude na místě ztotožněn řidič, budou řešeny s provozovatelem vozidla na příslušném úřadu. V případě, že se nenajde pravý přestupce, dostane pokutu od úřadu právě on. Pravidla týkající se zákazu stání a zastavení by měli ve své paměti oživit všichni řidiči a hlavně ti, kteří si mysleli, že pro ně neplatí. Za poslední dny totiž tyto pravidla nerespektovali čtyři řidiči.

Několika dopravních přestupků se dopustil devětatřicetiletý řidič v Uherském Brodě. V neděli večer ho zastavila policejní hlídka v ulici Okružní. Řidič nejen že má od konce roku 2011 vyslovený zákaz řízení, ale ještě k tomu jel s autem, které má propadlou technickou kontrolu téměř dva roky. Dále nepředložil osvědčení o registraci vozidla a doklad o zákonném pojištění. Za tyto přestupky ho čeká přestupkové řízení včetně pokuty.

Jednání na odboru dopravy se nevyhne ani sedmnáctiletý mladík, kterého zastavili včera večer dopravní policisté ve Vážanech. Mladý řidič se projížděl v Octávii, aniž by vlastnil řidičský průkaz pro skupinu B. Přestupku proti bezpečnosti a plynulosti v silničním provozu se dopustila také jeho provozovatelka – mladíkova matka, která mu auto zapůjčila.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 1. – 7. březen 2013


 


 

Počet zjištěných přestupků

1. – 7. 3. 2013

22. – 28. 2. 2013

Řidič pod vlivem alkoholu

3

6

Řidič pod vlivem drog

0

1

Překročení maximální rychlosti

39

73

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

10

12

Nepoužití bezpečnostních pásů

20

22

Telefonování za jízdy

37

21

Špatný technický stav vozidla

28

19

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

0

 

 

8. březen 2013, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem