Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řídil, i když nesměl

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Řídil motorku, i když nesměl a pak se vyboural. 

Za uplynulý týden čísla v tabulce zjištěných přestupků v dopravě výrazně klesla a naopak výrazně stoupla pouze ve dvou kolonkách. Řidiči by měli ubrat nohu z plynu a sledovat dopravní značky s nejvyšší povolenou rychlostí! Naopak více než o polovinu klesl počet přestupků týkajících se telefonování za jízdy. Holdovat alkoholu před jízdou se nevyplatilo ve čtyřech případech. Za to se vyplatí použít bezpečnostní pásy, na které zapomnělo dvacet tři řidičů.

Převoz do nemocnice si vyžádala dopravní nehoda, která se stala včera ve večerních hodinách v Částkově. Čtyřiatřicetiletý muž jel na motorce a u místní hasičské zbrojnice nezvládl průjezd pravotočivou zatáčkou, vyjel mimo silnici a vyboural se. Muž si před jízdou nenasadil ochrannou přilbu, a proto při nehodě utrpěl těžké zranění hlavy. Dopravní policisté navíc zjistili, že v řidičském průkaze nemá oprávnění pro skupinu A, a také že mu byl soudem vysloven zákaz řízení až do roku 2014. Muž je podezřelý z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za to může jít až na tři roky do vězení.

Zvýšit pozornost za volantem! Na to v úterý zapomněl řidič dodávky, který mezi Starým Městem a Huštěnovicemi způsobil dopravní nehodu. Nevšiml si, že před ním jedoucí Fiat zpomalil z důvodu silničního provozu. Řidič nestačil zareagovat a zezadu do něj narazil. Také tato nehoda si vyžádala lékařské ošetření. Předběžná škoda na obou autech se vyšplhala na téměř tři sta tisíc korun. Čtyřicetiletý řidič dodávky je zatím podezřelý z přestupku v provozu na pozemních komunikacích. Případ je nadále v šetření.


 

Výběr ze zjištěných přestupků v dopravě na Uherskohradišťsku 12. – 18. 8. 2011


 

Počet zjištěných přestupků

12. – 18. 8. 2011

5. – 11. 8. 2011

Řidič pod vlivem alkoholu

4

2

Řidič pod vlivem drog

0

0

Překročení maximální rychlosti

44

17

Jízda na červenou / nedání přednosti v jízdě

2

10

Nepoužití bezpečnostních pásů

23

24

Telefonování za jízdy

15

34

Špatný technický stav vozidla

33

29

Uložené kauce za přestupek v dopravě

0

3


19. srpna 2011, nprap. Milena Šabatová

vytisknout  e-mailem