Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil, ač neměl!

LITOMĚŘICKO – Přes tři zákazy za volantem… 

Zákazy mu nevadily

Ani tři různé výroky o zákazu řízení nezabránily 27letému muži z Ústecka sednout si za volant motorového vozidla. Přestože má ústeckým magistrátem a navíc soudem z litoměřického okresu uloženy celkem tři tresty spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, řídil zcela bez zábran auto na Terezínsku. Narazil ale na hlídku dopravních policistů a hned putoval na služebnu pro sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za jeho spáchání ho může soudce v krajním případě poslat až na dva roky za mříže.

I na rekreaci se obezřetnost vyplatí…

Volně přístupný pozemek rekreační chaty na Libochovicku pravděpodobně zlákal neznámého lapku k akci. Po vniknutí na pozemek se zmocnil kabelky odložené na jízdním kole, které se nacházelo venku opřené o plot pozemku. Poškozená vyčíslila ztrátu na více než 12 tisíc korun, neboť v kabelce se kromě mobilního telefonu nacházela také finanční hotovost. Po odcizených věcech policisté pátrají, pátrají také po neznámém pachateli pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže.

Internetový podvodník

Nemilou zkušenost s internetovým prodejcem zažila starší žena ze Štětí, která neodolala nabídce výhodného nákupu. Na stránkách internetového bazaru objevila lákavou nabídku laciného mobilního telefonu. Neznámý prodejce s ní komunikoval prostřednictvím internetové pošty a na základě dohody jí poslal číslo svého bankovního účtu. Poškozená na uvedený účet poslala částku přesahující 8 tisíc korun. Na telefon však čekala marně a nedočkala se ani svých peněz. Následně celou událost oznámila na policii. Ve věci již byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

Litoměřice, 28. 8. 2019, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem