Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil, ač neměl

LITOMĚŘICKO – Zákazy mu nevadily; Bez dárků a bez peněz; Auto není trezor. 

Ani dva různé výroky o zákazu řízení nezabránily 28letému muži z Lovosic sednout si za volant motorového vozidla. Přestože má ústeckým magistrátem a také Městským úřadem v Lovosicích uloženy dva tresty spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel, řídil zcela bez zábran auto v obci Litochovice nad Labem. Narazil ale na hlídku policistů a hned putoval na služebnu pro sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Za jeho spáchání ho může soudce v krajním případě poslat až na dva roky za mříže.

Bez dárků a bez peněz…

Oznámení o kapesní krádeži přijali o víkendu lovosičtí policisté. Okradena byla starší žena, která se při vánočních nákupech pohybovala v davu lidí, a když ucítila, že do ní někdo narazil, podívala se do kabelky nesené na rameni a zjistila, že nemá peněženku. Neznámý lapka využil nestřeženého okamžiku a nepozorovaně se zmocnil peněženky s finanční hotovostí a osobními doklady poškozené. Škoda je vyčíslena na více než 2 tisíce korun. Po pachateli policisté pátrají.

Auto není trezor

Neznámého lapku pravděpodobně zlákal pohled na papírovou tašku s ošacením, která se nacházela ve vozidle zaparkovaném na ulici před domem na Roudnicku. Po rozbití skleněné výplně okénka vozu se tašky v hodnotě 1500 korun zmocnil. Majitel vozu kromě této ztráty bude muset vynaložit ještě více než 2 tisíce korun na opravu okénka.

Krádeží věcí z vozidla se zabývají také lovosičtí policisté, kteří přijali oznámení z obce Vlastislav. Neznámý pachatel se po rozbití okénka vozidla zmocnil viditelně uloženého scanneru a drobných mincí. Škoda v tomto případě přesahuje 30 tisíc korun. Po pachateli a odcizených věcech policisté pátrají.

Litoměřice, 3. 12. 2019, nprap. Pavla Kofrová

tisková mluvčí KŘP Ústeckého kraje

oddělení tisku a prevence Litoměřice

tel.: +420 974 436 207

email: krpulk.kr.pis.lt@pcr.cz

vytisknout  e-mailem