Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Řídil a mařil

LITOMĚŘICKO – V nákladním voze bez papírů; Okradena při nákupech… 

Včerejšího dne okolo 14 hodiny byl na komunikaci v Libochovicích kontrolován 25letý řidič nákladního vozidla. Řidič s vozidlem projížděl zcela bez zábran centrem města a to i přesto, že má vysloven zákaz činnosti spočívající v zákazu řízení všech motorových vozidel. Zákaz vydal Okresní soud v Litoměřicích a je platný až do měsíce srpna 2022. Ještě téhož dne bylo řidiči ve zkráceném přípravném řízení sděleno podezření pro trestní čin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. V případě soudem uznané viny může podezřelý očekávat až dvouletý trest odnětí svobody.

Okradena při nákupech

Trpkou zkušenost s kapsářem si odnesla žena středního věku z jednoho litoměřického nákupního centra. Jako nakupující si odložila svou kabelku s osobními věcmi do nákupního vozíku a věnovala se výběru zboží. Své kabelce na vozíku však nevěnovala patřičnou pozornost a toho využil neznámý lapka, který se kabelky nepozorovaně zmocnil. Poškozená žena tak přišla o kabelku s obsahem veškerých osobních dokladů a peněženky s finanční hotovostí. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu krádeže a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Po pachateli a odcizených věcech pátrají.

Policisté v rámci preventivních akcí na kapesní krádeže opakovaně upozorňují. Apelují také na zákazníky nákupních center, kde bývá větší koncentrace osob a možnost výskytu kapsářů, kteří využívají příležitosti při nepozornosti lidí a jejich neopatrného zacházení se svými osobními věcmi. Velmi častým příkladem je právě výše uvedená krádež odloženého zavazadla z nákupního vozíku, kdy jeho majitel se mezi tím věnuje výběru zboží.
Dávejte si pozor na kapsáře a mějte své věci neustále pod kontrolou! Vyhnete se tak nepříjemným zjištěním, stresům a zbytečnému vyřizování spojeného s odcizením dokladů, platebních karet, mobilních telefonů apod.

Neusnadňujte kapsářům práci! Více informací naleznete ZDE.

13. 4. 2022
nprap. Pavla Kofrová
KŘP Ústeckého kraje

foto kapsář

vytisknout  e-mailem