Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Řidičská oprávnění u řidičů často chybí

Naopak nechybí posílení alkoholem.  

     Další tři takové „řidiče“ dopadli policisté v průběhu středy. Krátce po poledni řídil v Benátkách nad Jizerou fiat třiačtyřicetiletý muž. Ten nejen že nevlastní příslušné řidičské oprávnění k řízení vozidel, ale navíc má od konce prosince loňského roku až téměř do konce letošního roku soudem uložen zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté z Benátek nad Jizerou muži sdělili podezření z trestných činů maření výkonu úředního rozhodnutí a řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Za to pachateli hrozí až rok odnětí svobody, peněžitý trest nebo další zákaz řízení.
    Zhruba o tři hodiny později hlídka mladoboleslavských policistů kontrolovala na třídě Václava Klementa muže za volantem vozidla Daewoo. Při kontrole policisté zjistili, že pětadvacetiletý řidič není vlastníkem příslušného oprávnění k řízení vozidel. Na obvodním oddělení si vyslechl podezření z trestného činu řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění a policisté případ šetří ve zkráceném přípravném řízení.
     Dalšího provinilce odhalili strážníci městské policie. V ulici Na Radouči kontrolovali kolem šesté večer řidiče fabie. Třiapadesátiletý muž za volantem měl sice řidičské oprávnění, ale měl také v dechu alkohol. Podle digitálního měřiče mu bylo dokonce zjištěno 1,29 promile alkoholu. Přivolaní policisté dopravili muže na lékařské vyšetření a na obvodním oddělení mu sdělili podezření z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Také za tento čin hrozí pachateli až rok odnětí svobody nebo peněžitý trest nebo zákaz činnosti. 

vytisknout  e-mailem