Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Řidička srazila ve Vizovicích motorkáře

ZLÍNSKO: S těžkým zraněním skončil v nemocnici. 

Ve čtvrtek krátce před sedmnáctou hodinou došlo v centru Vizovic k vážné dopravní nehodě, při níž řidička osobního vozidla zřejmě přehlédla motorkáře a narazila do něj. Motorkář po nehodě spadl z motocyklu na komunikaci, první pomoc mu poskytli kolemjdoucí, následně ho záchranáři převezli do nemocnice s těžkým zraněním.

Jednačtyřicetiletá řidička vozidla značky Opel Meriva jela ve směru od centra Vizovic. Na náměstí Palackého chtěla odbočit vlevo, přičemž nedala přednost protijedoucímu třiačtyřicetiletému řidiči motocyklu Yamaha, který jel rovně od Zlína do centra Vizovic. Přestože se jí chtěl řidič motocyklu vyhnout, bohužel došlo ke srážce a zranění motorkáře. Na vyšetření do nemocnice záchranáři převezli také nezletilou spolujezdkyni z osobního vozidla.

Dechové zkoušky u řidičů byly negativní, škoda na obou dopravních prostředcích činí předběžně asi 140 tisíc korun.

Míra závažnosti zranění motorkáře prozatím není jasná, veškeré okolnosti, které s tuto dopravní nehodou souvisí, zjišťují dopravní policisté ve spolupráci s kriminalisty.

! Upozorňujeme všechny motocyklisty jako jedny z nejzranitelnějších účastníků silničního provozu, aby co nejvíce dbali na svou bezpečnost mimo jiné používáním vhodného oblečení a reflexních doplňků!

29. dubna 2022, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

Místo střetu

Místo střetu 

Detailní náhled

Střet vozidla a motocyklu

Střet vozidla a motocyklu 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem