Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidička prý před jízdou vypila tři piva

ČESKÁ LÍPA - Řízení vozu nezvládla. 

     Nebezpečnou se stala v pondělí pro ostatní účastníky silničního provozu opilá 51 letá řidička, která kolem 18.45 hodin projížděla ve svém vozidle značky Hyundai  Accent z Liberecké do Purkyňovy ulice v České Lípě. Řidička směřovala dále z Purkyňovy  ulice  do ulice Pivovarské, přičemž při odbočování vlivem požitého alkoholu nezvládla řízení a vyjela do protisměru, kde čelně narazila do projíždějícího osobního vozidla značky Hyundai Getz. Bezprostředně po tomto střetu  ještě zařadila zpátečku a nabourala do vozidla Audi A6, které jelo před nehodou za ní a v důsledku zablokování silnice muselo zastavit. Kolize si jen  šťastnou náhodou nevyžádala žádné zranění. Škoda na vozidlech byla předběžně vyčíslena na částku 90 tisíc korun. Přivolaní policisté podrobili ženu dechové zkoušce přístrojem dräger, do kterého  nadýchala 1,96 promile alkoholu. Řidička požití alkoholu nepopírala a uvedla, že před jízdou doma vypila 3 piva. Trestní stíhání pro trestný čiin ohrožení pod vlivem návykové látky ji proto nemine.

 

Policisté dopadli tři sprejery

     Z poškozování cizí věci formou sprejerství se zodpovídají tři mladíci z Českolipska ve věku 16, 17 a 24 let. Policisté je usvědčili z "autorství"  čmáranic  na několika objektech v Novém Boru. Trojice poškodila sprejovými nástřiky například fasádu sportovní haly v ulici U hřiště, dále  fasádu sklárny Anna Bohemia Art s.r. o. nebo fasádu zdravotního střediska ve Dvořákově ulici. Další jimi počmárané objekty se nacházejí ve Skalické ulici. Celková vzniklá škoda byla vyčíslena částkou 72 500 korun. Nejstarší z trojlístku čelí běžnému trestnímu řízení, jeho dva mladší společníky pak potrestá zvláštní soud pro mladistvé. 

 

Jen si odskočila na tolaletu

     Třicetiletá řidička osobního vozidla značky Mitsubishi Pajero si včera dopoledne ponechala před domem svých rodičů na pět minut nezajištěné vozidlo a přišla o něj. Mladá žena spěchala na toaletu a tak nechala klíčky v zapalování. Když se po krátké chvilce vrátila zpět, nemohla uvěřit svým očím, její vozidlo už na parkovacím místě před domem nebylo ! Neznámý zloděj si klíčků v zapalování všiml a tak bez problémů nastartoval a s vozidlem za 350 tisíc korun odjel neznámo kam. Po zmizelém vozidle i jeho novém uživateli nyní policisté pátrají.

 

 

vytisknout  e-mailem