Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Řidička se při silniční kontrole přiznala k tomu, že si dala "čáru pervitinu"

ČESKOLIPSKO - Přítomnost drogy v její krvi potvrdil i zdravotnický znalecký posudek. 

V závěru loňského roku policisté v Příčné ulici v České Lípě zkontrolovali 41letou řidičku osobního vozidla a nemohli si přitom nevšimnout jejího zvláštního chování i rozšířených zorniček. Vyzvali ji proto, aby se podrobila  orientačnímu testu na omamné a psychotropní látky, který vyšel pozitivně na amfetamin a metamfetamin. Žena se jim  během kontroly přiznala k tomu, že si před dvěma dny dala "čáru pervitinu". Následně  se na naši výzvu podrobila odběru krve, aby mohl znalec z oboru zdravotnictví posoudit míru jejího ovlivnění drogou.

V tomto týdnu  jsme obdrželi jeho závěrečnou zprávu, která uvádí, že  přítomnost zjištěného množství amfetaminu a metamfetaminu v její krvi daleko překračuje hranici, která vylučuje způsobilost k řízení vozidla,  a při které mohla za volantem ohrozit životy a zdraví lidí nebo způsobit značnou škodu na majetku.

Na základě uvedeného znaleckého posudku nyní připravujeme její trestní stíhání pro přečin  ohrožení pod vlivem návykové látky, za který jí hrozí roční vězení  včetně zákazu řízení motorových vozidel v rozmezí od jednoho roku až do deseti let.

7. 2. 2024
por. Bc. Ivana Baláková
tisková mluvčí KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem